De weergoden waren ons goed gezind.

Een stralende zon met een klein beetje gevoel van herfst op de achtergrond. Per trein naar Den Haag en daar overstappen op de sprinter naar Gouda. Na even zoeken werden de ontbrekende dames gevonden in de stationshal van Den Haag CS en de reis werd vervolgd.

In Gouda hebben wij genoten van koffie met (vooral de grote chocolade bollen vielen in de smaak). De bediening bij Juuls op de grote markt is in handen van mensen met het down syndroom. Perfecte vrolijke gastdames en –heren.

Door naar Museum Gouda . Wij kregen een beeld van de oorsprong van dit museum. Een deel van het gebouw is al eeuwen oud en gebruikt als kerk, armenhuis, huis van het Gilde e.a. Het is zeker de moeite waard om een keer terug te gaan en de andere schatten te ontdekken.

Ons doel was de tentoonstelling “Vrouwen” van Museum Gouda. Het museum heeft een moderne en eigentijdse collectie. Vanaf 1976 is het verzamelen gestart door Josine de Bruin Kops. De toenmalige directeur. Zij is een voorvechtster van een betere positie van vrouwen in de beeldende kunst. Er werd een stichting opgericht en het feministisch kunstmagazine Ruimte ziet het licht.

Mevrouw Hedy d’Ancona feministe en oud-minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur selecteerde de werken van 30 vrouwelijke kunstenaars.

De gevoelens omtrent het getoonde liepen bij de ladies nogal uiteen.

De lunch gebruikten wij in het restaurant van het Museum. De menukaart is gericht op gezonde kost en werd zeer op prijs gesteld.

Helaas hebben wij het bijzondere stadhuis niet kunnen bewonderen. Er was kermis op de markt. De winkeltjes nodigende echter menige lady uit om snel even te kijken.

Al met al een geslaagde dag.

We are still full of life.

Lady Surya en lady Tulip

Bekijk de foto's